toggle menu

Banken willen landelijk dekkend netwerk van geldautomaten

Banken willen landelijk dekkend netwerk van geldautomaten

De drie grote banken gaan kijken of ze afspraken kunnen maken over een landelijk dekkend netwerk van geldautomaten. ABN AMRO, ING en Rabobank willen daarmee voorkomen dat er 'zwarte vlekken' ontstaan op de kaart doordat banken steeds vaker geldautomaten weghalen.

Dit laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

Standaard model geldautomaat

Door samen te werken moet het mogelijk zijn om met minder automaten evenveel mensen te bedienen. De partijen kijken ook of er één standaard model geldautomaat kan komen, waar mensen ongeacht bij welke bank ze zitten het maximale bedrag kunnen pinnen of storten. Dat moet ook schelen in de veiligheid.

Vooralsnog verandert er volgens de betrokkenen niks. Doel is om in het najaar afspraken te maken. Bij het overleg tussen de banken schuift ook geldtransporteur GSN aan. De Nederlandsche Bank steunt het initiatief.

Kostenverlaging en meer veiligheid

Winkeliers reageren verheugd op de plannen. Volgens brancheorganisatie Detailhandel Nederland zou de aanpassing kunnen zorgen voor een kostenverlaging, meer gemak en veiligheid voor winkeliers en blijvende beschikbaarheid van contant geld voor consumenten.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant