Basispremie VGZ stijgt met 5 euro per maand

Basispremie VGZ stijgt met 5 euro per maand

De basisverzekering bij VGZ is volgend jaar 5 euro per maand duurder en komt uit op maandelijks 112,95. Dat is een stijging van 4,6 procent. Zaterdag is de laatste dag dat verzekeraars hun nieuwe premies bekend moeten maken. Verzekerden kunnen dan weer gaan rekenen en vergelijken.

Lees ook de column van Erica Verdegaal: Zorgpolissen vergelijken, het moet weer

Volgens VGZ is de premiestijging dit jaar beperkt nadat vorig jaar de premie gelijk bleef. Dat komt door het organiseren van betere zorg tegen lagere kosten en het putten uit reserves, aldus het bedrijf.

Andere grote zorgverzekeraars kwamen al eerder met hun nieuwe tarieven. De premie van de meest gekozen basisverzekering van Zilveren Kruis stijgt 8 euro, naar 117,45 euro per maand. CZ doet de premie omhoog met 7,90 euro tot 112,85 per maand. Bij DSW stijgt de premie bijna een tientje.

Geen compensatie vanuit overheid

Die flinke verhogingen stroken niet met de ramingen van de regering. Op Prinsjesdag werd nog verwacht dat de stijging slechts op 3,50 euro zou uitkomen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zei vrijdag geen ruimte te zien om de forse verhoging te compenseren. Volgens haar hadden de zorgverzekeraars meer uit hun reserves kunnen putten. Onder meer Zilveren Kruis en VGZ zeggen dat ook te hebben gedaan.

Bron: ANP

Ook interessant