toggle menu

Bebi Amsterdam roept speenkoord terug vanwege losse onderdelen

Bebi Amsterdam roept speenkoord terug vanwege losse onderdelen

Een speenkoord met kraaltjes eraan van het merk Bebi Amsterdam is uit de handel genomen omdat het niet veilig is. Uit controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek dat kleine onderdelen los kunnen komen. De kralen kunnen ook nog in kleine stukjes breken als ze bekneld raken of vallen.

Als baby's kleine onderdelen in hun mond stoppen, bestaat het risico dat ze stikken. Mensen die het koord van het type Gull hebben gekocht, wordt aangeraden het niet meer te gebruiken.

Het bedrijf meldt dat mensen die het speenkoord terugbrengen een tegoedbon krijgen. De Autoriteit Consument & Markt wijst er echter op dat consumenten geen genoegen met een tegoedbon hoeven te nemen als een product ondeugdelijk is. Ze mogen een nieuw exemplaar vragen of, als dat zoals nu niet kan, hun geld terugeisen.

Geld terug

'Als mensen hun geld terug willen, zullen we dat uiteraard terugbetalen', liet de eigenares van het bedrijf weten nadat ze dit had gelezen. 'De NVWA heeft de tekst die we hadden opgesteld goedgekeurd en ons hier niet op gewezen', zei ze. Een woordvoerder van de NVWA zei dat de instantie zich richt op de veiligheid en niet op financiële aspecten.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant