toggle menu

Belastingdienst gaat in beroep in zaak kinderopvangtoeslag

Belastingdienst gaat in beroep in zaak kinderopvangtoeslag

De fiscus gaat in hoger beroep in een zaak die was aangespannen tegen de dienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. De rechter bepaalde dat het hele onderzoeksdossier moet worden vrijgegeven aan de vrouw die de zaak aanspande. De fiscus maakt hier bezwaar tegen omdat het dossier ook persoonsgegevens van andere mensen bevat.

De rechter oordeelde ook dat de kinderopvangtoeslag van de vrouw ten onrechte was stopgezet en dat de fiscus haar een schadevergoeding moet betalen.

Privacygevoelig

Tegen dat deel van de uitspraak wordt geen bezwaar gemaakt, schrijft staatssecretaris Menno Snel in een brief aan de Tweede Kamer. Maar omdat het dossier 'privacygevoelige gegevens van anderen' bevat, wil de Belastingdienst van de Raad van State duidelijkheid krijgen over welke informatie hij wel en niet mag vrijgeven.

In honderden gevallen onterechte stopzetting

Om de toeslagen is momenteel veel te doen. Gebleken is dat de fiscus in honderden gevallen de uitkering ten onrechte heeft stopgezet. De afhandeling van bezwaren van gedupeerden werd getraineerd, erkende Snel eerder dit jaar.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant