Belastingdienst kan 22 dossiers toeslagenaffaire niet op tijd afleveren

Belastingdienst kan 22 dossiers toeslagenaffaire niet op tijd afleveren

Opnieuw een tegenvaller voor de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagenaffaire. De opgevraagde dossiers van 22 ouders kunnen niet op tijd worden afgeleverd, heeft minister Wopke Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer laten weten.

Deze groep had uiterlijk deze dinsdag inzage in hun dossier moeten krijgen. Dertien ouders ontvangen nu op z'n laatst eind volgende week de stukken. De fiscus streeft er naar de overige ouders voor 1 maart de benodigde documenten te overhandigen.

Radar volgt de gedupeerde ouders in hun weg naar compensatie. Bekijk de uitzending hier terug:

Affaire rond kinderopvangtoeslag; wat krijgen ouders echt terug?

Zwartgelakte dossiers voorkomen

De gekozen termijn was 'onvoldoende realistisch om volledig te kunnen voldoen aan de informatiebehoefte van de betrokken ouders', aldus Hoekstra. Hij wil voorkomen dat ouders opnieuw dossiers met veel zwart gelakte pagina's krijgen zoals vorige maand een aantal gedupeerden overkwam.

'Duidelijk is dat de eerdere verstrekking van dossiers aan ouders hun vragen onvoldoende beantwoordde en ik wil daaruit lessen trekken. Dit moet deze keer anders. Het perspectief van de burger en zorgvuldigheid staan daarbij centraal. Dit kost echter meer tijd', schrijft de minister.

Hoekstra is verantwoordelijk voor de fiscus sinds het opstappen van zijn staatssecretaris Menno Snel medio vorige maand vanwege de affaire. Zeker honderden en misschien wel duizenden gedupeerden zijn door de fiscus onterecht als fraudeurs behandeld.

Bron: ANP

Ook interessant