toggle menu

'Beleggers investeren steeds vaker in studentenhuizen'

'Beleggers investeren steeds vaker in studentenhuizen'

Beleggers hebben zich op studentenhuisvesting gestort. De afgelopen vijf jaar investeerden commerciële partijen meer dan een miljard euro in studentenhuizen. Dat bedrag valt nog hoger uit als aankopen die ze deden met ideële studentenhuisvesters als Duwo en SSH worden meegerekend, schrijft de Volkskrant.

De krant baseert zich op onderzoek door vastgoedadviseur Savills en eigen speurwerk naar het eigendom van huurhuizen. Volgens Savills hebben traditionele vastgoedbeleggers studentenhuisvesting verwaarloosd. Gespecialiseerde bedrijven als Xior en Camelot doken in dat gat. Xior heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een grote partij. Het beursgenoteerde bedrijf verhuurt in Nederland ruim 3.600 studentenkamers en wil doorgroeien naar 5.500 kamers.

Lees ook: Hoe kom je aan een betaalbaar huis?

Grenzen tussen studentenwoningen en starterswoningen vervagen 

Volgens Savills is de afname van het aantal 'gewone' starterswoningen een andere oorzaak voor de toename van het aantal beleggers in studentenhuizen. Starters konden zich vroeger sneller in een koopwoning of een grote huurwoning vestigen, maar moeten nu steeds vaker genoegen nemen met een kleine huurwoning. Hierdoor vervagen de grenzen tussen studentenwoningen en starterswoningen, wat de doelgroep voor beleggers groter maakt. 

GERELATEERD:  


Bron: ANP Mediawatch / De Volkskrant 

Ook interessant