België: maatregelen na schokkende beelden slachthuizen

België: maatregelen na schokkende beelden slachthuizen

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft in samenwerking met de organisatie van slachthuizen maatregelen genomen om het dierenwelzijn in de slachthuizen te versterken.

Er komt onder andere meer cameratoezicht en de toezichthouder voor het dierenwelzijn in de slachthuizen krijgt een versterkte rol. Verder moeten nog voor eind 2017 alle slachthuizen doorgelicht zijn door een onafhankelijke externe partner.

Schokkende beelden

Vorige maand kwamen schokkende beelden van zware dierenmishandeling in een slachthuis in Tielt naar buiten. Weyts sloot daarop het bedrijf toen op een filmpje van dierenrechtenactivisten ernstige misstanden aan het licht kwamen. Nadat het bedrijf aan een pakket voorwaarden had voldaan, mocht het begin deze maand weer open.

Weyts: 'Ik ben blij dat de sector meegaat in dit verhaal, met concrete maatregelen om het dierenwelzijn te versterken. Het schandaal in Tielt was een smet op het blazoen van alle slachthuizen. De sector heeft dus zelf alle belang bij een grondige doorlichting'.

Bron: ANP

Ook interessant