toggle menu

Beroep op hypotheekgarantie neemt toe

Beroep op hypotheekgarantie neemt toe

Het beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in de eerste drie kwartalen van het jaar sterk toegenomen. Dat is dinsdag gebleken uit gegevens van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

In totaal deden ruim 1400 huishoudens een beroep op NHG na een gedwongen verkoop met verlies, ten opzichte van 981 huishoudens in dezelfde periode een jaar terug. In 47 procent van de gevallen was echtscheiding de oorzaak van de gedwongen verkoop en in 22 procent werkloosheid.

Het aantal huishoudens dat een beroep op NHG zal doen, komt volgens het fonds over heel 2011 waarschijnlijk uit op 2000.

Het aantal leningen met (NHG) nam in het derde kwartaal van 2011 af ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Het aantal zakte van 34.000 een jaar terug tot 31.900.

In de eerste drie kwartalen nam de vraag naar de garantie wel toe, van 95.800 tot bijna 104.000. Vooral het aantal NHG's voor woningverbetering steeg. Voor het vierde kwartaal van 2011 verwacht het WEW dat het aantal leningen verder zal afnemen door een lagere vraag naar koopwoningen.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant