toggle menu

'Besluit op verbieden Stint is zorgvuldig genomen'

'Besluit op verbieden Stint is zorgvuldig genomen'

Het besluit om de Stint voorlopig niet meer toe te laten op de weg is 'zorgvuldig' genomen. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag.

Een kinderdagverblijf uit Almere is naar de rechter gestapt om het verbod aan te vechten. Het besluit zou niet goed zijn onderbouwd, maar daar is Van Nieuwenhuizen het niet mee eens. 'Ik heb me gebaseerd op een advies van de inspectie, waarin nieuwe feiten stonden.' Ze benadrukte nogmaals dat er sinds de introductie van de Stint technische wijzigingen zijn doorgevoerd door de fabrikant, waarvan het ministerie en de Inspectie Leefomgeving en Transport niet op de hoogte werden gesteld.

Ook de zorgen van ouders, die mogelijk met extra kosten worden geconfronteerd, kan Van Nieuwenhuizen begrijpen. 'Ik heb ook gezegd toen ik het besluit nam, dat ik goed besef dat het ingrijpend is. Maar over veiligheid sluit je geen compromissen', aldus de minister.

Fabrikant hoopt binnenkort toch de weg op te kunnen

De fabrikant van de stints hoopt dat de elektrische bolderwagens binnenkort weer in gebruik mogen worden genomen. Dit liet directeur Edwin Renzen eerder weten in een interview met NRC. 'We hopen de komende weken met steun van velen, ook van de kinderopvang, de weg weer op te kunnen', aldus Renzen. Hij is het niet eens met de beslissing om de voertuigen vooralsnog niet meer op de weg toe te laten en wil met het ministerie in gesprek.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant