toggle menu

Betalen met smartphone steeds populairder

Betalen met smartphone steeds populairder

Steeds meer mensen betalen met hun smartphone in de winkel of in de horeca. Zo'n 320.000 mensen hebben al een speciale betaalapp op hun telefoon waarmee contactloos kan worden betaald op dezelfde manier als dat kan met een pinpas. Dit mobiel aftikken zoals de banken het noemen werkt alleen bij moderne Android-telefoons. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Dat bevestigt Betaalvereniging Nederland (BN) na berichtgeving van Tweakers.

BN verwacht dat het aantal gebruikers nog dit jaar boven de 400.000 uitkomt. Begin dit jaar lag het aantal gebruikers nog onder de 150.000. De vereniging verklaart de stijging doordat meer banken deze diensten zijn gaan aanbieden. ING was de eerste, daarna volgden ABN AMRO, Volksbank (SNS, ASN, Regiobank) en recent heeft de Rabobank een nieuwe betaalapp uitgebracht waarmee contactloos betaald kan worden.

Deze maand is de vereniging samen met de deelnemende banken een campagne gestart om het mobiel aftikken te stimuleren. De dienst werkt niet met iPhones.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant