toggle menu

Bevroren smoothiemixen besmet met listeriabacterie

Bevroren smoothiemixen besmet met listeriabacterie

Fresh Fruit Express International roept twee diepgevroren mixen voor smoothies terug die mogelijk besmet zijn met de bacterie Listeria monocytogenes. In de mixen zit pastinaak, dat uit een Hongaarse fabriek van producent Greenyard komt. De Hongaarse autoriteiten hebben daar te hoge waarden van de bacterie vastgesteld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwde al eerder voor de producten van de fabriek.

Het gaat de om Veggie Express Green Smoothie mix met de codes L18068A1 en L18068B1, tenminste houdbaar tot 09-03-2020 en de Veggie Express Red Smoothie mix met code L18123B2, tenminste houdbaar tot 03-05-2020.

Horecagroothandels

De mixen zijn uit de handel genomen. Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat de smoothiemixen niet aan supermarkten geleverd zijn. Bedrijven die ze via de horecagroothandel kochten, worden opgeroepen ze niet te verwerken. Consumenten die ze in huis hebben, worden geadviseerd ze niet te gebruiken omdat dat een voedselinfectie kan veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen risico ernstig ziek te worden, aldus het bedrijf.

Greenyard

Besmette diepvriesgroenten van Greenyard hebben sinds 2015 voor zover bekend tot nog toe zeker 47 Europeanen ziek gemaakt sinds 2015. Negen van hen zijn overleden.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant