toggle menu

Bibliotheken bieden vaker hulp bij belastingaangifte

Bibliotheken bieden vaker hulp bij belastingaangifte

Mensen die belastingaangifte moeten doen, kunnen voor hulp of vragen in steeds meer bibliotheken terecht. Het gaat dit jaar om 150 bibliotheken, vorig jaar waren het er 88. In de bibliotheken helpen maatschappelijke organisaties bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2017.

Dit jaar kregen 7,9 miljoen mensen een uitnodiging om aangifte te doen: 6,7 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers. Aangifte doen kan vanaf 1 maart tot 1 mei. Mensen die voor 1 april aangifte doen, horen vóór 1 juli of zij geld terugkrijgen of moeten betalen. Online kunnen 70.000 personen op hetzelfde moment hun aangifte doen.

'Iedereen blijft zelf verantwoordelijk'

'We vinden het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen aangifte goed controleert en aanvult waar nodig', aldus de directeur Particulieren van de Belastingdienst, Eline Spros, bij het startsein van de aangifteperiode. 'We kunnen niet alles weten. Daarom moeten mensen wel goed kijken naar de gegevens die we voor hen hebben ingevuld en deze aanvullen waar nodig. Iedereen blijft zelf verantwoordelijk voor de aangifte die ze indienen.'

Burgers kunnen op verschillende plekken terecht

Voor hulp en ondersteuning kunnen burgers ook terecht bij de Belastingdienst en bij veel maatschappelijke organisaties, sociaal werkers, wijkcentra en buurthuizen, formulierenbrigades, belastingwinkels en vak- en ouderenbonden.

Eerder over belastingaangifte:

Let op deze 13 zaken bij het doen van je aangifte inkomstenbelasting 2018

Radar Radio: Tips voor je belastingaangifte

Bron: ANP

Ook interessant