toggle menu

Black & Bianco roept op: controleer je wijnfles

Black & Bianco roept op: controleer je wijnfles

Het Nederlandse drankmerk Black & Bianco vraagt mensen die flessen van hun RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 hebben liggen, deze goed te controleren. Aanleiding is het overlijden in december van een 41-jarige vrouw uit België na het drinken uit een fles, waarmee geknoeid was.

Zo zat er een beige kurk op de fles. Bij de originele wijn is de kurk zwart, met daarop het logo van het merk. Ook met de kenmerkende zwarte capsule met het logo om de hals was gerommeld. Het ging om een enkele fles RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 (lotcode L8 198 met EAN 8718657781082).

Zie ook de informatie op de site van Black & Bianco.

MDMA en MDA

De Belgische verloor kort na een slok van de drank het bewustzijn en overleed vijf dagen later. In haar bloed werd een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA aangetroffen, terwijl zij volgens het Belgische parket niet te linken is aan harddrugsgebruik.

Black & Bianco heeft alle flessen in zijn voorraad gecontroleerd. Daarbij zijn geen afwijkingen gevonden. Het merk roept consumenten op hun eigen flessen te controleren. Als die een afwijkende kurk of een capsule hebben dan moeten de autoriteiten worden gewaarschuwd.

In België wordt de Black & Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 niet verkocht via winkels, maar uitsluitend via één onlinepartner. In Nederland zijn de flessen verkrijgbaar bij de betere horeca, vakhandel en online.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant