toggle menu

Blok bekijkt veiligheid cv-ketels

Blok bekijkt veiligheid cv-ketels

Minister Stef Blok (Wonen) gaat kijken welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid van cv-ketels te vergroten. Hij wacht daarvoor een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) af, dat hij begin volgend jaar verwacht.

Blok zei dat dinsdag in het vragenuurtje naar aanleiding van uitspraken van OVV-voorzitter Tjibbe Joustra dat er jaarlijks gemiddeld tien doden vallen door koolmonoxidevergiftiging.

Ook moderne cv-ketels lekken

Dat komt doordat mensen hun apparatuur slecht laten onderhouden of omdat de ketels niet goed zijn geïnstalleerd. Voorheen ging het alleen om oude geisers, maar ook modernere cv-ketels blijken een boosdoener. Blok wijst erop dat jaarlijks onderhoud belangrijk en verstandig is maar hij is niet van plan om het onderhoud aan de ketels te verplichten, waar de SP om vraagt. 'Dat vind ik heel ingrijpend', zei hij.

Vakbekwaamheid vergroten

D66-Kamerlid Kees Verhoeven wilde weten wat Blok gaat doen om de vakbekwaamheid van installateurs te vergroten. Volgens de brandweer zijn er veel beunhazen onder de installateurs. Maar de minister wil ook hier het rapport van de OVV afwachten voor eventuele nadere maatregelen. Hij wees erop dat mensen moeten opletten of de installateur goed is.

Bron: ANP

Ook interessant