Blokhuis: 'Ook werkende vrouwen moeten borstvoeding kunnen geven'

Blokhuis: 'Ook werkende vrouwen moeten borstvoeding kunnen geven'

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert vandaag de campagne 'Borstvoeding werkt!' om aandacht te vragen voor werkende vrouwen die borstvoeding geven.

Er zijn veel vrouwen die borstvoeding willen blijven geven wanneer ze gaan werken, maar zij missen soms faciliteiten en ondersteuning op hun werk, volgens de initiatiefnemers van de campagne, het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad. Volgens hen kan een goed beleid rondom borstvoeding een organisatie wat opleveren: minder verzuim door een betere gezondheid van werknemers en hun baby's. Kinderen die borstvoeding krijgen, zijn de eerste jaren minder vaak ziek, aldus de organisaties.

De voeding van een baby bestaat de eerste maanden van zijn leven uitsluitend uit melk. Wat is verstandig: moedermelk of kunstvoeding uit de fles? Radar zocht het voor je uit.

Lees: Borstvoeding of flesvoeding?

Voedrecht

Blokhuis: 'Het is 100 jaar geleden dat het voedrecht in de wet werd opgenomen. Hoog tijd dus om vrouwen die borstvoeding willen geven, nu ook overal te steunen, omdat het goed is voor de gezondheid van vrouwen en kinderen. Veel werkgevers hebben het al goed voor elkaar, maar als dat nog niet zo is, is dit een goed moment om als werkgever je mouwen op te stropen en het snel te regelen.'

Ondersteuning

Tijdens de campagne krijgen werkgevers tips voor het vormen van een beleid: onder andere goede voorzieningen zoals een kolfruimte, maar ook steun van werkgevers en collega’s onderling. Volgens de organisaties gaan vrouwen daardoor langer door met het geven van borstvoeding.

Bron: het Voedingscentrum
 

Ook interessant