toggle menu

Boeing 737 MAX ook in VS, Canada en deel Latijns-Amerika aan de grond

Boeing 737 MAX ook in VS, Canada en deel Latijns-Amerika aan de grond

De VS, Canada, Brazilië, Panama, Colombia en Mexico hebben besloten om de Boeing 737 MAX 8 aan de grond te houden. Canada was het eerste land dat besloot het luchtruim te sluiten, nadat een aantal Europese landen dat al deden.

Van de landen in Latijns-Amerika heeft alleen Brazilië een verbod uitgevaardigd voor enkel de MAX 8-modellen, hetzelfde type als de toestellen die betrokken waren bij de recente crash in Ethiopië en eind oktober vorig jaar in Indonesië. Panama, Colombia en Mexico volgden vrij snel na Brazilië en houden hun luchtruim daarnaast ook gesloten voor de MAX 9.

Nog geen algehele ban in Argentinië

Argentinië heeft nog geen ban uitgesproken voor de toestellen van Boeing, maar de Argentijnse nationale luchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas heeft besloten haar vijf vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 aan de grond te houden.

'737 MAX maanden aan de grond'

Waarschijnlijk blijven de toestellen maanden aan de grond. Dat verwacht de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Op basis van 'nieuwe informatie' zegt die organisatie dat er meer aanwijzingen zijn voor overeenkomsten tussen het neerstorten van een dergelijk toestel in Indonesië in oktober en een in Ethiopië afgelopen weekeinde. De piloten van deze toestellen kampten onder meer met haperende hoogte- en snelheidsmeters.

Behalve de Amerikaanse landen besloten ook onder meer Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam de Boeing-vliegtuigen te weren.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant