Boete voor aanbieder vakantievilla's om innen onterechte rekeningen

Boete voor aanbieder vakantievilla's om innen onterechte rekeningen

Het bedrijf achter DeReisPlanner, een aanbieder van vakantievilla's, heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete gekregen van 360.000 euro. Volgens de toezichthouder incasseerde de onderneming ten onrechte rekeningen na misleidende telefonische verkoop. Ook de verantwoordelijk leidinggevende krijgt een boete, van 40.000 euro.

DeReisPlanner belde mensen met een onduidelijk aanbod voor het huren van een vakantievilla. Later zou een e-mail met aanvullende informatie worden gestuurd, maar veel consumenten ontvingen die nooit. Wel volgden er rekeningen, zonder dat er een overeenkomst was gesloten. Gedupeerden die weigerden te betalen, werden vervolgens onder druk gezet, onder andere door incassobureaus.

Consumentenbond reageert positief

De Consumentenbond reageert verheugd op de boete. Zowel de ACM als de Consumentenbond waarschuwde eerder al voor DeReisPlanner en adviseerde iedereen om niet te betalen.

De 360.000 euro komt overigens voor rekening van NOPN, dat nu groothandel Imperial Food is. De geldstraf komt hoger uit dan eigenlijk de bedoeling was, omdat het bedrijf niet heeft meegewerkt aan het onderzoek van de ACM. De onderneming kan het besluit nog aanvechten.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant