toggle menu

Boots gaat zich buigen over pin-onlybeleid

Boots gaat zich buigen over pin-onlybeleid

Apothekersketen Boots accepteert momenteel alleen pinbetalingen, maar na een verzoek van de Consumentenbond om hiermee te stoppen, gaat de keten zich hier nog eens over buigen. 'We verwachten een positief antwoord, maar als dat niet komt, dan vragen we de politiek om maatregelen', aldus Olof King, directeur belangenbehartiging Consumentenbond.

King vindt het 'niet kunnen' dat er steeds vaker klachten komen van klanten die niet meer met contant geld bij de apotheek terecht kunnen. 'Voor verschillende groepen in de samenleving is het belangrijk om met contant geld te kunnen betalen. Sommige ouderen vinden het prettiger, maar ook mensen die zo meer grip op hun uitgaven willen houden. Door alleen pinbetalingen te accepteren, sluiten de apothekers mensen uit en dat kan niet. Als apotheker heb je een zorgplicht en mag je geen onnodige drempels opwerpen', aldus King.

Contant betalen als klanten het per se willen

BENU Apotheken paste al eerder het beleid aan, na aangekondigd te hebben alleen nog maar pinbetalingen te gaan accepteren. Als klanten het per se willen, kunnen ze nu toch nog met contant geld betalen. ‘We houden nog wel een vinger aan de pols, want we krijgen nog steeds meldingen van consumenten die er niet met cash terecht konden’, zegt King.

KNMP spreekt apothekers niet aan op pin-onlybeleid

De KNMP, de beroepsvereniging van apothekers, wil zich niet bemoeien met individuele bedrijfsvoeringen, ook niet na een verzoek van de Consumentenbond. King vindt dit 'buitengewoon teleurstellend'. 'KNMP doet alsof apothekers gewone winkeliers zijn, maar dat zijn ze niet. Ze zijn (ook) zorgverleners en hun verantwoordelijkheid gaat dan ook verder.'

Bron: Consumentenbond

Ook interessant