Bouw hekelt verzekering voor zzp'ers

Bouw hekelt verzekering voor zzp'ers

Zelfstandigen Bouw heeft honderden klachten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zelfstandigen gebundeld.

Volgens de belangenorganisatie regent het klachten en biedt een aov geen enkele zekerheid. Verzekeraars zouden alles uit de kast halen om onder betalingen uit te komen.

Radar besteedde op 18 januari 2016 aandacht aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw vertelt in de uitzending dat de premies stijgen en onbetaalbaar worden voor zelfstandigen. Hij vindt dat verzekeraars onrechtvaardig vaak beroep doen op verzwijging door de klant. 

Wie zijn ervaring met aov's met Radar wil delen kan het formulier op de website invullen.

Recht om te verzekeren

Verhoef durft naar eigen zeggen, gelet het aantal klachten dat binnenkomt, zijn leden niet meer te adviseren een aov af te sluiten. Daarbij zouden verzekeraars steeds vaker aan het langste eind trekken. Volgens hem moet het debat niet gaan over de plicht maar over het recht om je te verzekeren.

De laatste tijd gaan er steeds meer stemmen op om zzp'ers te verplichten zich te verzekeren. Maar veelal worden zelfstandigen in de bouw geweigerd door de verzekeraar of kunnen ze de premie niet ophoesten, aldus Verhoef.

Bron: Radar / ANP

Meer over:

Ook interessant