toggle menu

Bouwmarkten Formido verder als Praxis

Bouwmarkten Formido verder als Praxis

De bouwmarkten van Formido gaan als Praxis verder. Eigenaar Maxeda van beide doe-het-zelfketens liet donderdag weten het merk Formido geleidelijk op te heffen.

Formido heeft 81 winkels, met name buiten de grote steden. Daarvan zijn negentien winkels in handen van Maxeda en de overige worden gerund door franchisers. Mogelijk worden ook winkels gesloten, maar een woordvoerster kon nog niks zeggen over de gevolgen voor de werkgelegenheid. 'Werknemers van eigen winkels willen we aan het werk houden, desnoods elders.'

De omvorming gaat twee tot drie jaar duren. De komende tijd wordt gesproken met de franchisers over de gevolgen voor hun winkels.

Omgebouwd of gesloten

Formido ruimt het veld als gevolg van een strategische evaluatie van Maxeda. Daaruit kwam naar voren dat samenvoeging van de ketens voordelen op kan leveren bij de inkoop en marketing. De meeste Formido's zullen worden omgebouwd tot Praxis, maar mogelijk worden er ook vestigingen gesloten. Daarover waren nu volgens de zegsvrouw nog geen details bekend.

Praxis heeft nu 149 winkels. Vorige week werd nog een nieuwe stadswinkel geopend in Amsterdam.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant