toggle menu

Bovag wil af van provinciale autobelasting

De Bovag roept een nieuw kabinet op de lasten voor de automobilist niet te verzwaren. De provinciale opcenten in de motorrijtuigenbelasting moeten daarom worden afgeschaft, stelt de brancheorganisatie zondag.

Door de motorrijtuigenbelasting te ontdoen van de provinciale component kan de automobilist worden gecompenseerd voor de algehele verhoging van de wegenbelasting, meent de Bovag. Die belasting wordt de afgelopen jaren stapsgewijs verhoogd om de afbouw van de aanschafbelasting (bpm) te financieren.

Volgens de Bovag zijn de provinciale opcenten in de wegenbelasting oneerlijk. ,,De automobilist brengt een onevenredig hoog bedrag in het laatje van de provincie, dat in de algemene middelen verdwijnt'', aldus een woordvoerder. In 2009 leverde de motorrijtuigenbelasting de provincies in totaal 1,4 miljard euro op.

De belangenorganisatie wil dat er in de komende regeerperiode meer wordt geïnvesteerd in infrastructuur. De opbrengtsen van de autobelastingen, die door de Bovag op ruim 18 miljard euro per jaar worden geschat, zouden daarvoor in een speciaal infrastructuurfonds gestort moeten worden.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant