toggle menu

Boze klanten door foute parfumprijzen, bol.com annuleert bestellingen

Boze klanten door foute parfumprijzen, bol.com annuleert bestellingen

Door een fout van webwinkel bol.com stonden dit weekend meerdere soorten parfums een korte tijd voor een prijs van rond de 30 euro in de webwinkel. Normaal ligt de prijs minstens twee keer zo hoog. Een paar honderd klanten kwamen hierdoor bedrogen uit, zo meldt de NOS.

Volgens bol.com gaat het vooral om bestellingen van de Yves Saint Laurent Black Opium 50 ml - Eau de parfum - for Women. Dit artikel heeft een adviesprijs van 96,99 euro, maar stond op dat moment voor 32,40 euro in de webshop.

Tegemoetkoming

Alle bestellingen zijn geannuleerd en de kopers krijgen binnen 5 werkdagen hun geld terug. Koopjesjagers die hun flesje parfum al thuisgestuurd hebben gekregen mogen het flesje houden en hoeven niets extra te betalen. 'Klanten die het parfum alsnog willen hebben voor de goedkope prijs moeten we helaas teleurstellen. Zij hebben na het ontdekken van de fout, via een annuleringsmail te horen gekregen dat het om een vergissing ging', aldus een woordvoerder van bol.com. 

De gedupeerden krijgen een cadeaubon ter waarde van 10 euro te besteden aan parfum. Volgens de webshop hebben de klanten hier gisteren bericht over ontvangen.

'Oneerlijk behandeling'

Klanten vinden dat ze oneerlijk worden behandeld. 'Ik heb net als die anderen recht op mijn bestelling', zegt een vrouw in een chat met bol.com. 'Mensen hebben er recht op, ze hebben een bevestiging van de bestelling gekregen', vindt een ander.

Reactie bol.com

'Omdat we 15 miljoen artikelen verkopen, werken we onze productinformatie niet volledig handmatig bij, maar maken we gebruik van computersystemen. Omdat het om meerdere parfums gaat lijkt er dus iets mis te zijn gegaan ins ons automatisch 'content'-systeem. Wat er precies is misgegaan bekijken we op dit moment.'

Leen Bakker

Eerder dit jaar stapten klanten van Leen Bakker naar de rechter, omdat zij een verkeerd geprijsde hoogslaper niet kregen geleverd. Deze heeft toen anderhalve dag voor de 'verkeerde' verlaagde prijs op de website van de webwinkel gestaan. De rechter oordeelde dat de meubelketen de bedden niet hoefde te leveren voor de prijs.

Klanten kochten 60.000 extreem goedkope hoogslapers door fout Leen Bakker

Bron: NOS

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant