toggle menu

Bubbel huizenmarkt 'niet uitgesloten'

Bubbel huizenmarkt 'niet uitgesloten'

Op de woningmarkt is momenteel nog geen sprake van een bubbel. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport over de Nederlandse huizenmarkt. Het planbureau merkt op dat toekomstige bubbelvorming in de toekomst niet kan worden uitgesloten.

In het eerste kwartaal van het jaar stegen de huizenprijzen gemiddeld met 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de Randstad en met name de vier grote steden stegen huizenprijzen nog sterker. Sterk oplopende prijzen wijzen op mogelijke oververhitting en bubbelvorming.

Situatie nog 'niet problematisch'

Volgens het CPB is in sommige regio's sprake van oververhitting doordat de vraag het aanbod niet kan bijbenen. Maar de situatie is momenteel nog 'niet problematisch'.

Het nog relatief lage niveau van reële huizenprijzen, gecorrigeerd voor inflatie, de historisch lage rente en het gegeven dat door de crisis er minder nieuwbouwhuizen zijn gerealiseerd, rechtvaardigen volgens het CPB prijsstijgingen. Wel merkt het CPB op dat een bubbel slecht meetbaar en lastig te voorspellen is.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant