Budget Energie ontbindt toch contract na uitzending Radar

Budget Energie ontbindt toch contract na uitzending Radar

Budget Energie heeft na de uitzending van Radar op 10 augustus 2019 toch een contract ontbonden van een mevrouw met een verstandelijke beperking. Dat heeft Budget Energie daags na de uitzending laten weten. De energieleverancier wilde dat vóór de uitzending niet doen en wilde ook niet reageren in de uitzending.

De persoonlijk begeleider van de vrouw meldde de zaak bij Radar toen zij bij Budget Energie nul op het rekest kreeg. De energieleverancier sloot een contract terwijl de vrouw het contract nooit heeft gewild. Budget Energie wilde niet reageren in de uitzending, maar liet vóór de uitzending weten dat het om een terechte aanmelding zou gaan met een getekende leveringsovereenkomst. Persoonlijk begeleider Jacqueline probeerde vervolgens het contract te laten vernietigen, maar stuitte op weerstand bij de energieleverancier.

Budget Energie biedt excuses aan

In een reactie laat Budget Energie aan Jacqueline weten dat de rekening van 545,14 euro komt te vervallen. 'Als organisatie hadden we in onze communicatie en afhandeling duidelijker en menselijker kunnen handelen. We willen op geen enkele wijze klanten het gevoel geven dat ze agressief benaderd zijn of ongewenst in een contract terecht zijn gekomen. Mijn oprechte excuses voor deze situatie en voor de commotie en stress die dat bij u en uw cliënte heeft veroorzaakt.' 

Meer over:

Ook interessant