toggle menu

Buiten bevingsgebied geen schadevergoeding

Buiten bevingsgebied geen schadevergoeding

Alle 1600 schademeldingen aan huizen net buiten het bevingsgebied in Groningen zijn afgewezen. Dat meldde directeur Peter Kruyt van het Centrum Veilig Wonen (CVW) vrijdag op een persconferentie. Bij de woningen werden tijdens onderzoek in totaal 34.000 schades aangetroffen maar die zijn volgens CVW niet het gevolg van gaswinning.

Afgelopen maanden zijn de ruim 1600 woningen en gebouwen aan de randen van het Groningse aardbevingsgebied, ook wel het buitengebied genoemd, uitgebreid geïnspecteerd door onder anderen een bouwkundig inspecteur en een medewerker van het CVW. Onderzocht werd of de schades, vooral scheuren, het gevolg zijn van de gaswinning.

'Niet te wijten aan aardbevingen'

Uit dat onderzoek blijkt volgens het CVW dat de scheuren en andere schades het gevolg zijn van onder andere verzakkende funderingen en muren en dat ze niet te wijten zijn aan de aardbevingen in het gebied. Het gaat hierbij om zogenoemde C-schades.

Compensatie

De woningeigenaren krijgen ter compensatie wel een bouwvoucher van 1500 euro die kan worden gebruikt om aannemers te betalen voor het herstel van schades. Ook eigenaren van woningen met schade in het aardbevingsgebied zelf krijgen zo'n voucher.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant