Bunq draait nieuwe pakketprijs gedeeltelijk terug na kritiek

Bunq draait nieuwe pakketprijs gedeeltelijk terug na kritiek

De nieuwe pakketprijs van Bunq wordt deels teruggedraaid. Dit meldt RTL Z. Bunq-oprichter Ali Niknam biedt zijn excuses aan voor het plotselinge introduceren van het nieuwe prijsbeleid van de bank in een mail aan klanten.

Klanten kunnen nu tegen het oude tarief extra rekeningen openen en een nieuwe pinpas bestellen.

Afgelopen dinsdag introduceerde Bunq een totaalpakket van 7,99 euro per maand. Het pakket bevat alle Bunq-producten, van een pinpas tot mobiel betalen met de app. Het doel was om meer duidelijkheid te creëren. Klanten kunnen voortaan alles in één pakket krijgen in plaats van voor alle producten los te betalen.

Ontevreden klanten

Niet alle klanten waren blij met deze verandering. Veel klanten betalen nu maar één euro per maand. Door het nieuwe prijsbeleid werden zij gedwongen om het nieuwe abonnement af te sluiten als ze bijvoorbeeld een nieuwe rekening wilden openen. Sommige klanten dreigden op het forum van de bank zelfs om over te stappen naar een andere bank.

'Ik wil jullie bedanken voor jullie feedback en mij verontschuldigen voor mijn fout', schrijft Niknam in de mail. De oprichter laat weten dat het niet de bedoeling was om gebruikers te dwingen een abonnement af te sluiten om een extra rekening te openen. 'Nogmaals mijn excuses, zoals ook nu weer blijkt: ook ik maak fouten'. Klanten kunnen nu weer tot tien rekeningen openen.

Veel klanten ook blij

Niknam zegt dat veel gebruikers wel blij zijn met de nieuwe prijzen. Slechts een groep van 400 tot 500 klanten laten zich kritisch uit over de nieuwe prijzen, volgens de Bunq-baas. Hij beweert dat al meer dan 1000 mensen zijn overgestapt naar het nieuwe abonnement.

De oprichter zegt tegen RTL Z wel te kunnen begrijpen dat de oudere betaalpakketten 'voor sommigen beter kunnen uitkomen' en dat de nieuwe prijzen 'vervelend kunnen zijn'.

Overstappers naar het nieuwe abonnement krijgen de mogelijk om het drie maanden gratis uit te proberen. Volgens Niknam kun je het abonnement binnen die tijd opzeggen zonder aan plotselinge kosten vast te zitten.

Bron: RTL Z

Ook interessant