toggle menu

Burgerinitiatief 'bijsluiter bij operaties' ontvankelijk verklaard

Burgerinitiatief 'bijsluiter bij operaties' ontvankelijk verklaard

Het burgerinitiatief dat Radar zo'n twee maanden geleden heeft aanboden aan de Tweede Kamer, is ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat er tenminste 40.000 geldige steunbetuigingen waren voor het burgerinitiatief.

Begin 2013 startten we een burgerinitiatief om schriftelijke informatie voorafgaand aan medische ingrepen verplicht te stellen. Medische missers leiden niet zelden tot ernstige en blijvende schade. Patiënten weten over het algemeen niet of nauwelijks aan welke risico’s ze bij een ingreep blootgesteld worden. Artsen zijn wettelijk verplicht patiënten te informeren over de ingreep, de te verwachten gevolgen en risico’s en de andere methoden van behandeling. Het is nu niet voldoende duidelijk en controleerbaar of dit ook gebeurt.

Middels een steekproef is het burgerinitiatief nu gecontroleerd en deze steekproef is succesvol doorstaan. Over de inhoud van het burgerinitiatief moet nog gesproken worden. Volgende week vindt er allereerst een openbare procedure vergadering plaats in de Tweede Kamer. De procedure vergadering staat voor volgende week ingepland onder agendapunt no.18.

Bron: TROS Radar

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant