toggle menu

Campagne om plastic in het uitgaansleven terug te dringen

Campagne om plastic in het uitgaansleven terug te dringen

Op het Amsterdam Dance Event (ADE) is woensdag de campagne Plastic Promise gelanceerd, om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren.

Het doel van Plastic Promise is op evenementen binnen drie jaar minimaal 50 procent van alle plastic wegwerpartikelen zoals bekers, borden, bestek en regenponcho's te vervangen door herbruikbare producten. De campagne richt zich op organisatoren van festivals, sport- en zakelijke evenementen, drankmerken en andere leveranciers. Bedrijven kunnen zich aanmelden via het platform van Plastic Promise en hun doelen bekendmaken.

'Hoeveelheid eenmalig wegwerpplastic bizar'

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en dj Sam Feldt gaven het startschot van de landelijke actie. 'Het is bizar als je ziet hoeveel plastic bekers, rietjes en frietbakjes we produceren om die vervolgens maar één keertje te gebruiken. Zonde!', aldus Van Veldhoven. De staatssecretaris noemt het initiatief een 'hele forse stap op weg' naar een brede aanpak voor een toekomst zonder wegwerpplastic.

Onder meer het ADE, AB InBev, Coca-Cola, Grolsch, Heineken en ID&T hebben zich bij Plastic Promise aangesloten.

Bron: ANP

Ook interessant