toggle menu

Campagne tegen onveilig feesten van start

Campagne tegen onveilig feesten van start

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft zondag op Awakenings Festival het startschot gegeven voor de campagne 'Celebrate Safe'. Dat is een initiatief van de uitgaansbranche zelf met als doel bezoekers van feesten te informeren over de risico's van onder meer drugs, alcohol, gehoorschade en onveilig vrijen.

Tips over bewust en veilig uitgaan

De campagne wordt deze zomer ingezet op onder andere het Amsterdam Dance Event, Loveland, Amsterdam Open Air, Decibel outdoor en Mysteryland. Celebrate Safe is een platform met betrouwbare informatie en tips over bewust en veilig uitgaan. 'Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico's. Het is daarom goed te weten wat de risico's zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en drugs', stelt de organisatie op zijn website.

Zwaardere pillen

De laatste jaren zijn jongeren het steeds normaler gaan vinden om partydrugs zoals xtc te gebruiken als ze uitgaan. Bovendien worden de pillen die ze slikken steeds zwaarder, waardoor gezondheidsrisico's groter worden.

Beleid

Deze zomer stuurt Van Rijn zijn visie over drugspreventie naar de Tweede Kamer. Daarin staan alle plannen op het gebied van drugsbeleid van het ministerie van VWS.

Bron: ANP

Ook interessant