toggle menu

Campagne voor verstandig internetgebruik

Campagne voor verstandig internetgebruik

Mensen moeten zich bewuster worden van de risico's van dagelijks internetgebruik. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) begint daarom maandag met een 10-daagse campagne om dat voor elkaar te krijgen.

Thuis nog even een documentje voor je werk afmaken, bestandjes delen, onderweg mailtjes beantwoorden, uitbundig gebruik van sociale media, het is allemaal leuk en gemakkelijk, maar ook riskant. Virussen steken de kop op, vertrouwelijke documenten belanden per ongeluk op straat en oplichters en 'cybercriminelen' slaan lustig toe.

De campagne Alert Online wordt georganiseerd in samenwerking met overheid en bedrijfsleven. Behalve risico's over het voetlicht brengen geeft ze ook tips. Op een website komen bijvoorbeeld ideeën voor veilig internetten. Ook gaan van 12 tot 22 november waarschuwingen uit via onder meer radiospotjes en andere advertenties. Op genoemde website komen ook columns, zoals van minister Ivo Opstelten (Veiligheid).

Verder zijn er diverse activiteiten, zoals het Cyber Security Congres Heliview op woensdag 14 november in Den Bosch en het Jaarcongres van het Platform voor de Informatiesamenleving ECP een dag later in Scheveningen, in aanwezigheid van prins Willem-Alexander. Tijdens dit laatste congres is er ook een bijeenkomst over 'consumerization', over iPads, iPhones en andere mobiele apparatuur die werknemers krijgen en die tegelijk aan een bedrijfsnetwerk hangen.

Bron ANP

Ook interessant