toggle menu

Camper en caravan stijgen in populariteit op Marktplaats

Camper en caravan stijgen in populariteit op Marktplaats

Nederlanders hebben in 2017 veel gezocht naar campers, fietsen, caravans en kasten op de populaire website Marktplaats.nl. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van deze dochteronderneming van het Amerikaanse eBay. Snelle stijgers onder de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, fidget spinners en diamond painting.

'Gratis’ blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op Marktplaats.nl.

Tweedehands campers zijn in trek bij jongeren

De site ziet ook dit jaar een enorme toename in vraag naar en aanbod van campers en caravans. 'De handel in gebruikte kampeerauto’s en caravans is het afgelopen jaar 20 procent gestegen. Tweedehands campers zijn vooral in trek bij jongeren. Het bezoeken van festivals met de camper wordt steeds populairder', legt een woordvoerder van Marktplaats uit.

In de rubrieken dameskleding (2.255.425 keer) en antiek en kunst (966.210 keer) zijn de meeste advertenties geplaatst.

Gemiddeld worden 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en staan er 10,5 miljoen advertenties op de site. Dagelijks vinden er naar schatting 100.000 transacties plaats wat neerkomt op meer dan 36 miljoen op jaarbasis.

Bron: ANP

Ook interessant