China in actie tegen stripdansers op uitvaarten

China in actie tegen stripdansers op uitvaarten

Buitenlands consumentennieuws

Stripdansers op uitvaarten? China probeert deze trend de kop in te drukken. Ondertussen is de Japanse overheid druk bezig om kernreactoren te herstarten, ondanks protest van omwonenden. Kortom: van alles en nog wat in het overzicht met de meest opmerkelijke nieuwtjes uit het buitenland.

China: Geen stripdansers op uitvaarten

24 april

Stripdansers worden op het platteland in China steeds populairder om bij uitvaarten meer publiek te trekken. Maar Peking, toch al bezig met een kuisheidscampagne, wil daar een stokje voor steken. Strippen is op zich al verboden in China en het departement kondigt aan om het dansen tijdens uitvaarten de kop in te zullen drukken.

Australië: 'Vaccinatie is verkrachting, want penetratie'

22 april

Een Australische organisatie tegen inentingen ligt onder vuur. Het Australian Vaccination Skeptics Network heeft vaccinaties vergeleken met verkrachtingen. In beide gevallen gaat het om gedwongen penetratie, zegt de groepering. Een dergelijke vergelijking gaat echter ook veel aanhangers te ver.

De Australische regering maakte eerder deze maand bekend dat ouders hun kinderopvangtoeslag en een belastingvoordeel kwijtraken als ze hun kinderen niet laten inenten, bijvoorbeeld vanwege hun geloof.

Japan: Kernreactoren mogen weer draaien

22 april

Twee kernreactoren in het zuidwesten van Japan kunnen weer gaan draaien. Omwonenden wilden de opstart van de reactoren via de rechter voorkomen. Ze vinden dat de risico's worden onderschat en dat ‘geloofwaardige evacuatiemaatregelen’ ontbreken, mocht het fout gaan. De rechtbank verwierp deze week hun bezwaar.

De heropening ligt gevoelig na de ramp met de kerncentrale bij Fukushima, in 2011. Na de catastrofe werden alle 48 kernreactoren in Japan stilgelegd.

Duitsland: Pakketjes bezorgd tot in de auto

22 april

Audi-rijders in het Duitse München hoeven binnenkort niet langer thuis te blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon willen ontvangen, en ook de baas hoeft er niets van te weten of te merken. Bezorgers kunnen de bestellingen gewoon in de achterbak van de auto van de klant achterlaten. Het enige dat de koerier nodig heeft, is een eenmalig te gebruiken code om de klep open te krijgen.

Bestellingen zullen op dezelfde manier door klanten geretourneerd kunnen worden. Helemaal nieuw is het idee overigens niet: Volvo heeft in Zweden eerder een dergelijk experiment gehouden.

VS: Wanhoop om klantenservice belastingsdienst

22 april

Bezuinigingen op de klantenservice en verkeerde prioriteiten bij de Amerikaanse belastingdienst hebben miljoenen mensen tot wanhoop gedreven. Dit belastingseizoen bleef de telefoon letterlijk rinkelen, acht miljoen gesprekken kwamen niet tot stand. Van degenen wier verbindingen niet automatisch werden verbroken, kreeg slechts 40 procent iemand aan de telefoon. Daarvoor was wel geduld nodig, veel mensen hingen meer dan dertig minuten in de wacht.

Noorwegen schakelt FM-frequenties uit

20 april

In Noorwegen kun je vanaf 11 januari 2017 geen FM-radio meer luisteren. Het land stapt als eerste over van analoge radio, uitgezonden via de FM-frequenties, naar digitaal oftewel DAB: Digital Audio Broadcasting. Digitale radio heeft als voordeel dat het storingsvrij is en er extra informatie kan worden meegezonden. Het biedt bovendien ruimte aan meer zenders.

Het nadeel is dat je er een speciale, DAB-geschikte radio voor nodig hebt. In Nederland zendt de publieke omroep ook al jaren digitaal uit, maar de verwachting is dat het nog zeker tien jaar duurt voordat de FM wordt uitgeschakeld.

Bron: ANP / RadioFreak.nl

Ook interessant