Chirurgen testen Google Glass

Chirurgen testen Google Glass

Het UMC St Radboud in Nijmegen wil mogelijk de Google Glass gaan gebruiken in de operatiekamer. Momenteel testen chirurgen de ingenieuze bril, waar onder meer een camera zit ingebouwd, tijdens verschillende operaties. Dat gebeurde voor het eerst tijdens een kaakoperatie vorige week. Dat heeft het Nijmeegse UMC donderdag bekendgemaakt.

Tijdens de kaakoperatie werd gekeken of beelden van de operatie door de bril van de arts toegevoegde waarde hadden. Dat bleek het geval. De kwaliteit van operatiebeelden vanuit het perspectief van de chirurg waren soms beter dan wanneer er over de schouder van de arts wordt meegekeken, concludeerde het ziekenhuis. Als nadeel noemt het UMC dat de beelden door de beweging van de drager soms wat schokkerig waren.

Een speciaal innovatiecentrum van het Radboud gaat ook de mogelijkheden voor de bril buiten het ziekenhuis verkennen, zoals in de thuiszorg.

Het UMC zegt de eerste instelling in Europa te zijn die de Google Glass test voor gebruik in de gezondheidszorg. Volgens een woordvoerster van het UMC wordt de bril in Amerika al getest in de zorgsector.

De Google Glass is overigens nog niet te koop voor particulieren.

Bron: ANP

Ook interessant