toggle menu

CityTijger stopt ermee: klanten gedupeerd

CityTijger stopt ermee: klanten gedupeerd

Reisorganisatie CityTijger stopt met het aanbieden van reizen. Dat heeft het bedrijf in een e-mail aan klant laten weten. Ook is de website van het bedrijf offline gezet en is de Facebookpagina verwijderd.

De e-mail die CityTijger naar een klant heeft gestuurd zegt dat het bedrijf heeft besloten om de 'dienstverlening (tijdelijk) te stoppen'. Mensen die bij CityTijger een reis hebben geboekt krijgen de mededeling dat de reis niet doorgaat en dat er 'refund' aangevraagd kan worden. Radar besteedde op 26 augustus 2017 aandacht aan het bedrijf dat reizen annuleert en vervolgens niet terugbetaalt. CityTijger is niet aangesloten bij een garantiefonds. Directeur Gerard Hermsen zei in die uitzending: 'We zijn zelf financieel draagkrachtig. Ik heb ruim duizend medewerkers in mijn bedrijf zitten'.

Beluister het fragment uit de uitzending

 

CityTijger zegt verder in de e-mail dat het bedrijf telefonisch niet bereikbaar is en verzoekt klanten om niet meer dan één e-mail te sturen.

De website van de reisorganisatie is eveneens offline gehaald.

 

Ook de Facebookpagina is verwijderd van het sociale netwerk.

 

Op het Radarforum meldt Vervoort1989 dat zij via VakantieVeilingen.nl een reis heeft geboekt met CityTijger. Ook haar reis is geannuleerd. Radar is op zoek naar meer mensen waarvan de reis is geannuleerd. Mail ons je verhaal via dit e-mailadres.

Bekijk het topic op het forum

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant