toggle menu

Claimorganisatie wil dat gedupeerden Yarden geld terugkrijgen

Claimorganisatie wil dat gedupeerden Yarden geld terugkrijgen

De kwestie rondom uitvaartverzekeraar Yarden, die nabestaanden te veel kosten in rekening zou brengen, is voor Corpocon Legal reden om claimorganisatie Yarden-Claim in het leven te roepen.

De organisatie wil dat gedupeerden hun geld terugkrijgen en ook voor misgelopen rente worden gecompenseerd.

Radar besteedde zaterdag in de radio-uitzending aandacht aan de hoge extra kosten die Yarden rekent bij uitvaarten. 'Het geeft een soort onrust. Ik heb mijn dochters op het hart gedrukt dat ze moeten oppassen met wat ze tekenen als het zover is.'

Luister de uitzending terug

Kwestie bij verzekerden die voor 2007 een naturispolis hadden afgesloten

Volgens Corpocon Legal speelt de kwestie bij verzekerden die voor 2007 een naturapolis hadden afgesloten via of Yarden of AVVL, een voorganger van Yarden. De uitvaartverzekeraar wilde graag van de verzekering af en besliste eigenhandig dat de polis een maximale waarde vertegenwoordigt die fors minder is dan de gemiddelde kosten van een uitvaart. Voor nabestaanden betekende dat in de praktijk hoge naheffingen.

Te veel moeite

Volgens de claimorganisatie kost het te veel moeite om onder de naheffing uit te komen en is het belangrijk een vuist te maken tegen Yarden. Circa honderd gedupeerden hebben zich al aangesloten bij Yarden-Claim, dat maximaal 15 procent zal inhouden op de schadetoekenning.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant