toggle menu

Coalitie maakt 30 miljoen vrij voor omscholing werklozen

Coalitie maakt 30 miljoen vrij voor omscholing werklozen

De partijen van de coalitie willen 30 miljoen euro vrijmaken voor de omscholing van oudere werklozen. Zo'n 12.500 werkzoekenden moeten met dit geld een scholingstraject kunnen volgen voor een baan in een sector met meer vacatures. D66, VVD, CDA en ChristenUnie bevestigen dit na berichtgeving door het AD.

D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zegt dat te veel oudere werklozen aan de kant staan terwijl ze graag willen werken. 'Dat doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer'.

Dennis Wiersma van de VVD stelt dat 'ondernemers zitten te springen om nieuw personeel. En tegelijkertijd zoeken nog veel mensen een baan, zeker ouderen'. Volgens hem kunnen ondernemers de oudere werklozen na hun omscholing meteen inzetten.

De partijen brengen het plan in bij het debat over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het voorstel wordt geconstateerd dat de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt, maar tegelijkertijd de langdurige werkloosheid nog niet sterk afneem.

Radar biedt petitie aan

Radar bood op 14 november een petitie aan de Tweede Kamer aan voor een basisinkomen voor werkloze 55-plussers. SP vroeg een debat aan.

Lees hier meer: Radar biedt petitie basisinkomen 55-plussers aan.

Bekijk ook de Radar Extra over dit onderwerp

Bron: ANP / Radar

Meer over:

Ook interessant