toggle menu

Collectieve zorgverzekering niet altijd goedkoopste optie

Collectieve zorgverzekering niet altijd goedkoopste optie

Uit analyse in opdracht van Radar blijkt dat een collectieve zorgverzekering niet altijd de goedkoopste optie is. Twee berekeningen – één gebaseerd op het leven van een alleenstaande jonge vrouw en de ander op dat van een echtpaar – tonen aan dat de consument in beide gevallen beter uit is met een individuele zorgverzekering.

Bij een collectieve zorgverzekering worden premies eerst verhoogd en vervolgens krijgen consumenten een korting die tot wel 10 procent van de basisverzekering kan oplopen. Daarnaast zorgt het systeem voor ongelijkheid. Individueel verzekerden of verzekerden met een lage korting betalen namelijk mee aan de korting van mensen binnen een collectief met een hoge korting.

Quote
De korting is een sigaar uit eigen doos
Bruno Bruins

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) noemde deze zomer de korting al een 'sigaar uit eigen doos' en wil de korting per 2020 terugbrengen tot maximaal 5 procent op de basisverzekering. Uit de uitzending van Radar blijkt dat consumenten die overstappen van zorgverzekering zelf altijd goed moeten opletten of een collectieve verzekering wel echt voordeliger is.

Een enquête van Radar met ruim 26.000 respondenten wijst uit dat mensen met een collectieve verzekering maandelijks tien euro meer betalen dan mensen die individueel verzekerd zijn.

Vanavond in Radar op NPO 1 om 20:30 uur
 

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant