toggle menu

Concurrentiestrijd zorgverzekeraars goed nieuws voor consument

Concurrentiestrijd zorgverzekeraars goed nieuws voor consument

Het wordt topdrukte voor verzekeraars en vergelijkingssites de komende dagen. Van alle overstappers wacht traditioneel drie kwart tot na de kerst om te switchen van zorgverzekeraar, dat meldt de vergelijkingssite ZorgKiezer.nl

Zorgverzekeraars spelen daar op in door met lastminute kortingsacties te komen, waardoor de consument nog flink kan besparen. De verwachting is dat meer dan 500.000 consumenten de komende vijf dagen van zorgverzekering gaan wisselen.

Bij ZorgKiezer.nl is het aantal bezoekers en overstappers dit jaar 80% hoger dan vorig jaar. Toch verwacht directeur Peter Ruys dat de grootste drukte nog moet komen: 'Elk jaar zie je dat consumenten nog langer wachten om over te stappen van zorgverzekering. Het is echt iets wat na de kerst pas geregeld wordt.' Vorig jaar stapte 1,2 miljoen mensen over van zorgverzekering.  

Last minute acties

De concurrentiestrijd tussen zorgverzekeraars is ook dit jaar fors. Verzekeraars komen de laatste weken met lastminute acties om de consument voor zich te winnen. Zo verlagen Anderzorg en De Amersfoortse de premie en komen Menzis en De Friesland Zorgverzekeraar met zogenaamde cashback-acties. Peter Ruys: 'De concurrentiestrijd tussen verzekeraars is dit jaar nog heviger dan vorig jaar, met korting tot bijna 100 euro. En dat is goed nieuws voor de consument die hierdoor nog meer kan besparen!'.

Consument zoekt goedkoopste polis

Met de intentie om te besparen kiest de overstapper ervoor om steeds vaker het eigen risico te verhogen. Van de overstappers via de vergelijkingssite kiest 1 op 4 consumenten voor een vrijwillig eigen risico. Ruim 75% daarvan kiest voor de maximale verhoging van het eigen risico van 500 euro. Zo krijgen zij een korting op de premie die op kan lopen tot 300 euro. 'Vooral voor consumenten die weinig zorgkosten maken of verwachten te maken, is dit een interessante optie', aldus Ruys.

Het aantal overstappers dat ervoor kiest de aanvullende verzekeringen te schrappen is nagenoeg gelijk gebleven. Vorig jaar koos 21% voor alleen een basisverzekering. Dit jaar is dat 24%.

Overstappen

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is dit jaar met 356 euro groter dan ooit. Overstappen kan tot 31 december. Wie deze maand zijn zorgverzekering opzegt, kan tot eind januari nog een nieuwe zorgverzekering uitzoeken.

Bron: ZorgKiezer.nl

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant