toggle menu

'Consument betaalt cadeaus energieleverancier zelf terug'

'Consument betaalt cadeaus energieleverancier zelf terug'

Energieleveranciers verwerken de kosten voor overstapcadeaus in onderliggende energietarieven. Dat blijkt uit onderzoek van de Vastelastenbond. 'Consumenten betalen de gratis cadeaus dubbel en dwars terug. Dat is een kwalijke zaak', meldt Dirk-Jan Wolfert van Vereniging de Vastenlastenbond in een verklaring.

De consumentenorganisatie onderzocht verschillende voorwaarden van contracten van Budget Energie, Essent en Nuon. Bij de twee laatstgenoemde leveranciers kreeg de consument een gratis Samsung Galaxy Tab A 10.1 bij een contract. Volgens het onderzoek zijn de energiekosten bij deze bedrijven hoger. 'Als je zo'n tablet in de winkel koopt ben je veel goedkoper uit', legt Wolfert uit.

De bond deed in 2014 en 2015 al eerder onderzoek naar welkomstbonussen en cadeaus die consumenten ontvangen bij een nieuw energiecontract. De conclusie was destijds hetzelfde. De klachten namen recent toe en daarom besloot de Vastelastenbond opnieuw onderzoek te doen.

Overstappen naar andere leverancier?

Het aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier neemt elk jaar toe. Wanneer kun je overstappen en waar moet je aan denken? Lees meer:

Naar een andere energieleverancier overstappen: waar moet je op letten?

Bron: Vastelastenbond

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant