toggle menu

Consument loopt geld mis door niet-geregistreerde zonnepanelen

Consument loopt geld mis door niet-geregistreerde zonnepanelen

Een kwart van de zonnepanelen is niet geregistreerd bij de netbeheerder, blijkt uit een steekproef van Stedin. Hierdoor lopen consumenten de kans mis om hun investering terug te verdienen.

De netbeheerder bekeek satellietbeelden van wijken in Rotterdam en Delft en vergeleek deze met de lijst van geregistreerde zonnepanelen. Een kwart van de zonnepanelen bleek niet op de lijst te staan. Volgens Stedin zouden zo’n 326.000 panelen in Zuid-Holland en Utrecht bij hen onbekend zijn, goed voor zo’n 81,5 megawatt.

'Registreer alsnog je zonnepanelen'

Het bedrijf roept mensen op om hun panelen alsnog te registreren. 'Anders hebben we niet genoeg capaciteit op het elektriciteitsnet om de opgewekte zonne-energie te transporteren en kan het gebeuren dat de consument niet over de opgewekte stroom kan beschikken', aldus een woordvoerder van Stedin tegen NOS.

Consumenten kunnen een deel van hun investering terugverdienen door de opgewekte energie terug te leveren aan het energienet. Een zonnepanelenbezitter ontvangt hiervoor een bedrag per kilowattuur, mits de panelen geregistreerd zijn.

Bron: NOS / Stedin

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant