toggle menu

'Consument moet chipknip zelf leegmaken'

'Consument moet chipknip zelf leegmaken'

Nederlanders met een chipknip moeten hun tegoed er zelf afhalen als de chipknip begin volgend jaar definitief verdwijnt. De bank zal het openstaande tegoed niet automatisch op de rekening storten.

Dat bleek woensdag in een Tweede Kamerdebat uit het antwoord van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op vragen van de PvdA.

Het tegoed op de chipknip verdwijnt niet, maar de consument moet dus wel zelf in actie komen om het uit te geven of te storten op de eigen rekening. Dat kan zolang er nog chipknipautomaten zijn, daarna moet het in een kantoor van de eigen bank, aldus Dijsselbloem.

Hij zei dat hij er bij de banken op aan zal dringen dat ze de laatste maanden van dit jaar hun cliënten goed voorlichten over het einde van de chipknip. Die werd in 1996 ingevoerd maar verloor de laatste jaren steeds meer aan populariteit. De chipknip beleefde in 2010 zijn hoogtepunt met een top van 178 miljoen transacties.

Currence, de eigenaar van de chipknip, besloot vorig jaar het betaalmiddel per 1 januari 2015 stop te zetten omdat het financieel niet meer uit kon.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant