toggle menu

Consument wil duidelijkheid over wapeninvesteringen

Consument wil duidelijkheid over wapeninvesteringen

Levensverzekeraars moeten hun klanten informeren over of zij wel of niet in wapenhandel investeren. Dat vindt 91 procent van het Radar Testpanel. Meer dan 80 procent zou geen verzekering afsluiten bij een verzekeraar die in wapenhandel investeert; 60 procent zegt over te stappen wanneer dergelijke informatie beschikbaar zou komen.

Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 40.000 leden van het Radar Testpanel.

Vredesorganisatie Pax en de Eerlijke Verzekeringswijzer deden onderzoek naar de wapeninvesteringen van levensverzekeraars. Maar liefst 8 van de 10 grootste levensverzekeraars blijken te investeren in bedrijven die wapens leveren aan controversiële regimes. In totaal werd er voor 6,8 miljard geïnvesteerd.

Allianz, Legal & General en Loyalis kwamen als slechtste uit het onderzoek. Radar was benieuwd wat de klanten van de verzekeraars vinden van deze investeringen en legde een vragenlijst voor aan de leden van het Testpanel.

Duidelijkheid

Een overgrote meerderheid, 91 procent, vindt dat levensverzekeraars hun klanten moeten informeren of zij wel of niet in wapens investeren. 84 procent geeft aan voor een keurmerk te zijn dat in één oogopslag duidelijk maakt of levensverzekeraars dit doen.

Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat al hun leden de Code Duurzaam Verzekeren hebben onderschreven. Deze code gaat echter alleen over de investeringen in verboden wapenhandel. Ook controversiële wapenhandel zou in de code moeten worden opgenomen.

Bekijk de complete Testpanel-uitslag

Bekijk de aankondiging van de uitzending over dit onderwerp

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant