toggle menu

Consument wisselt vaker van energieaanbieder

Consument wisselt vaker van energieaanbieder

Consumenten wisselen steeds vaker van energieleverancier. Uit cijfers van Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een op de zeven huishoudens afgelopen jaar is overgestapt.

Niet eerder stapten zoveel Nederlanders over naar een andere energieaanbieder.

Prijs

De prijs is daarbij de belangrijkste drijfveer. Volgens de ACM kunnen consumenten die nog nooit zijn overgestapt en nu kiezen voor de goedkoopste aanbieder ruim 400 euro per jaar besparen. 'Overstappen loont', aldus bestuurder Anita Vegter van de toezichthouder. 'Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen. Dat is in het voordeel van de consument.'

Gemiddelde energierekening

De toezichthouder merkt daarbij op dat de prijzen van gas en elektriciteit nog steeds dalen. De gemiddelde energierekening zakte afgelopen jaar van 1715 euro naar 1699 euro per jaar.

Informatievoorziening

De ACM heeft naar eigen zeggen de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan een goede informatievoorziening op bijvoorbeeld de websites van de leveranciers. Daardoor kunnen volgens de autoriteit consumenten aanbiedingen goed vergelijken en beslissen om al dan niet over te stappen.

Bedrijven die hun aanbod nog niet eerlijk en transparant presenteerden, zijn daartoe door de ACM gedwongen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant