Consumenten kunnen weer boodschappen doen bij groothandels

Consumenten kunnen weer boodschappen doen bij groothandels

Consumenten kunnen vanaf donderdag weer terecht bij groothandels als Sligro, Makro en Hanos, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekendgemaakt. Die winkelketens zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor ondernemers die een pasje hebben. Door de openstelling moet, net als in de eerste lockdown, de druk op de reguliere supermarkten worden verlicht.

Verder bepalen supermarkten zelf hoe ze met het verkoopverbod voor alcohol omgaan. Sommige ketens gaan eerder dicht, anderen blijven openen maar maken het verkopen van alcohol na 20.00 uur onmogelijk of zetten de gangpaden af met linten. Wel verwachten de ketens dat er discussies zullen ontstaan met klanten die net naast hun alcoholaankoop grijpen.

Onlinesupermarkten vragen om een overgansperiode

Onlinesupermarkten vragen de overheid om een overgangsperiode van een week voor het niet meer bezorgen van bestelde alcohol na 20.00 uur. De bezorgafspraken voor de komende week zijn namelijk al gemaakt en er is bij de meeste bezorgdiensten geen ruimte meer om die te veranderen.

Bron: ANP

Ook interessant