Consumentenbond: 'Betaal niet aan agressieve incassobureaus'

Consumentenbond: 'Betaal niet aan agressieve incassobureaus'

Mensen moeten niet langer betalen aan incassobureaus die consumenten op agressieve wijze benaderen voor vage diensten. De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen over malafide incassobureaus en roept mensen op om aangifte te doen.

De Consumentenbond hekelt de werkwijze van de bedrijven en de aan hen gelieerde incassobureaus. 'Dit heeft niets meer te maken met normale verkoopmethoden, maar is volledig gericht op misleiding en angst. Dat moet direct stoppen.'

De aanhoudende stroom klachten en de ernst van de meldingen is voor de Consumentenbond aanleiding om op te roepen om aangifte te doen. 'Die bedrijfjes komen en gaan in hoog tempo en dat maakt het lastig ze aan te pakken. Ook zijn ze vaak niet voor rede vatbaar. Wat ons betreft is het dan ook tijd om uit een ander vaatje te tappen; misschien dat de strafrechtelijke weg deze boeven een halt toeroept.'

Momenteel wordt er vooral geklaagd over Business Collect en Direct Solutions. Deze bureaus houden zich niet aan wettelijke regels betreffende schriftelijke instemming van de klant, of verstrekken te weinig informatie over de inhoud van het aanbod, waardoor er geen betalingsverplichting is. Verder zijn er klachten binnengekomen over Prevent Interland, Versure Credit Management, Pay Care en Mediation Agency.

Radar besteedde eerder aandacht aan incassobureaus die vergeten rekeningen komen innen. Lees hier wat jouw rechten zijn als consument:

Incassobureaus: wat mogen ze wel, wat mogen ze niet?

Bron: ANP / Consumentenbond

Ook interessant