toggle menu

'Consumentenbond creëert onrust rondom afspraken ziekenhuizen'

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) haalt hard uit naar de Consumentenbond om het 'creëren van onrust' rond contractafspraken met ziekenhuizen. Volgens de koepelorganisatie heeft de bond hier een 'groot commercieel belang' bij omdat de consumentenorganisatie zelf verdient aan zorgverzekeringen.

'Hoe meer reuring, hoe meer mensen op internet gaan onderzoeken of ze misschien beter kunnen overstappen op een andere verzekeraar. Bijvoorbeeld via de zorgvergelijker van de Consumentenbond. Elke overstapper levert de Consumentenbond daar geld op, geld dat bovendien wordt betaald door de zorgverzekeraars', stelt ZN.

De bond kwam eerder deze week met een bericht dat de consument weer een zorgverzekering moet kiezen op basis van 'onvolledige informatie'. Dat komt volgens de belangenorganisatie omdat een aantal zorgverzekeraars nog niet met alle ziekenhuizen contracten heeft afgesloten.

'Ongenuanceerde berichtgeving'

ZN spreekt van ongenuanceerde berichtgeving. 'Al jaren vergelijkt en verkoopt de Consumentenbond zorgverzekeringen. De Consumentenbond zou juist daarom beter moeten weten hoe het contracteringsproces verloopt'.

De koepelorganisatie wijst er ook op dat er twee partijen betrokken zijn bij het sluiten van een zorgovereenkomst, dus niet alleen de verzekeraar maar ook het ziekenhuis. 'Contracteren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid', aldus ZN.

Volgens de zegsvrouw van de Consumentenbond heeft ZN daar een punt. 'We zullen ook de ziekenhuizen erop aanspreken.'

Lees ook: 'Keuze zorgverzekering wederom op basis van onvolledige informatie'

Bron: ANP

Ook interessant