Consumentenbond wil commissie woekerpolis

Consumentenbond wil commissie woekerpolis

De Consumentenbond pleit voor een nationale commissie die per verzekeraar een aanvullende vergoeding vaststelt om houders van woekerpolissen te compenseren.

Decentrale aanpak

Dat stelt de organisatie in een brief aan minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA), meldt Het Financieele Dagblad maandag. De Commissie Verzekeraars sprak eerder dit jaar een voorkeur uit voor een 'decentrale aanpak'.

Ook wil de bond dat verzekeraars worden verplicht om mensen die nog steeds een woekerpolis hebben, een hersteladvies of oplossing te geven die aan bepaalde minimumeisen voldoet.

De woekerpolisaffaire houdt de gemoederen in de financiële wereld al jaren bezig. In 2006 kwam aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht. Claimorganisaties proberen gedupeerden sindsdien te mobiliseren om schadevergoedingen los te krijgen bij de verzekeraars. Maar dat proces gaat erg traag en niet iedere gedupeerde levert dit wat op.

Het ministerie van Financiën wilde maandag niet op de brief reageren. Woensdag wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de woekerpolisaffaire.

Bron: ANP MediaWatch / Financieel Dagblad

Ook interessant