toggle menu

Controleer de herkomst van je vlees

Controleer de herkomst van je vlees

Het vlees dat in de supermarkt of op jouw bord ligt, is niet altijd even gemakkelijk te herleiden. Om daar verandering in te brengen, lanceert de overheid deze zomer een website waar vleesverwerkers op hun betrouwbaarheid kunnen worden gecontroleerd.

Zowel consumenten als bedrijven kunnen op de website terecht. Twijfel je aan je (potentiële) vleesaankoop, dan kan ook jij dus online controleren of de verwerker ervan in het bezit is van de juiste papieren.

Overheid houdt vinger aan de pols

Misstanden kunnen worden gemeld, waardoor de overheid beter zicht krijgt op de vleessector. Dat de overheid zich bemoeit met de herkomst van het vlees is pas sinds juni dit jaar. Voorheen voerde de vleessector de keuringen zelf uit.

Beter imago wenselijk

De vleessector hoopt dat dit initiatief het imago van de vleesindustrie wat op kan krikken. Hoognodig, want er is de laatste jaren nogal wat te doen geweest rondom de herkomst van vlees. Biologische hammetjes die toch niet een al te dartel leven hebben geleden, of rundergehakt dat van paarden afkomstig blijkt te zijn, bijvoorbeeld.

Bron: NOS

Ook interessant