toggle menu

Coolblue stopt met kleine webwinkels

Coolblue stopt met kleine webwinkels

Coolblue stopt met zijn honderden kleinere webwinkeltjes. Zij gaan allemaal op in de algemene site van de webshop. Dat moet het bedrijf minder complex maken. Ook wil Coolblue de systemen achter de winkel meer automatiseren.

Onder meer de winkels afzuigkapshop.nl, bestekstore.nl, bladblazershop.nl, epilatorshop.nl, fietsstoeltjescenter.nl, heggenschaarshop.nl, massagekussenstore.nl en peperenzoutmolenshop.nl verdwijnen. Voortaan leiden ze bezoekers automatisch door naar de hoofdsite van Coolblue.

Specifieke domeinnamen

Coolblue werd in 1999 opgericht en groeide uit tot een van de grootste onlinewinkels van Nederland. Het bedrijf begon met heel specifieke domeinnamen, zoals laptopshop.nl, in de hoop dat die hoog zouden scoren bij zoekopdrachten. Voor elke groep producten kwam er een nieuwe shop bij en uiteindelijk had Coolblue meer dan driehonderd aparte webwinkels.

Inmiddels is Coolblue een van de grootste webshops van Nederland geworden. Daarnaast heeft het bedrijf fysieke winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen, evenals drie winkels in België.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant