toggle menu

Coop onderneemt actie na fout rookworstetiket

Coop onderneemt actie na fout rookworstetiket

Oplettende Radarkijker Pauline kwam een verwarrend etiket tegen op haar rookworst. Radar belde met supermarkt Coop voor uitleg.

Op het etiket op de voorkant van de verpakking staat: 'verrukkelijk mals rundvlees', terwijl op de achterkant van de verpakking staat dat het om een varkensvleesproduct gaat.

Woordvoerder van Coop Yvonne van Asselt legt uit dat hier sprake is van een incident. Er is een menselijke fout gemaakt. De achterzijde van de verpakking is juist. Ze betreurt het dat er verwarring is ontstaan door het etiket op de voorkant: 'Etiketten moeten gewoon kloppen.'

Direct actie ondernomen

De rookworsten met de verkeerde etiketten heeft Coop naar aanleiding van het telefoontje van Radar uit de schappen gehaald. De rookworsten lagen in negentig winkels. Het gaat per winkel om twee à drie rookworsten. Daarom is het helaas logistiek te ingewikkeld om ze binnen de uiterste houdbaarheidsdatum opnieuw te verpakken en weer te verkopen, of naar de Voedselbank te brengen. 'De voedselveiligheid staat hierin voorop', aldus Van Asselt.

Zie jij ook een etiket dat niet lijkt te kloppen? Laat het Radar weten via onze app, Facebook, Twitter of het webformulier.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant